CA fortsætter med de tidlige samtaler med ledige - trods Corona-krisen

Staten har 'fredet' de ledige og suspenderet beskæftigelsesindsatsen under Corona-krisen. Men mange ledige vil gerne have sparring på deres jobsøgning. Derfor indkalder CA stadig alle nyledige til de lovpligtige CV-samtaler - nu er de bare frivillige og foregår hjemmefra.   

DecorativeMød Mikael Ravnkilde Møller. Han og de andre karriererådgivere i CA sidder i disse dage derhjemme og giver karriererådgivning og gode råd om jobsøgning til vores medlemmer.

Karriererådgiverne har lige rundet en milepæl med de første 1.000 samtaler og rådgivninger siden, Corona lukkede store dele af Danmark ned for 3 uger siden.

Det havde de egentlig ikke behøvet, for da Danmark lukkede ned, blev indsatsen over for de ledige også suspenderet af staten: De behøver ikke søge job, og a-kasserne behøver ikke holde samtaler med dem.

Men det har CA så valgt at gøre alligevel. For det vælter ind med nyledige, og vi bliver kimet ned af folk, der er nervøse for at blive fyret eller miste deres virksomhed. Så det giver god mening, at de stadig kan trække på vores karriererådgivere. 

Derfor holder CA også fast i de såkaldte CV-samtaler, som normalt skal holdes med alle nyledige inden for de første 14 dages ledighed - nu som et frivilligt tilbud. Og det bliver taget godt imod af de ledige, fortæller Mikael: 

”Det er jo det værste tidspunkt at blive ledig på. Store dele af arbejdsmarkedet kører på nødblus, ledigheden stiger, og de fleste skal blive hjemme pga. Corona. Men selvom det ser sort ud, vil langt de fleste bare i gang med at finde et nyt job, og det kan ikke gå hurtigt nok. Så vi hjælper med at få sat folk på rette spor med jobsøgningen og pege på de muligheder, der trods alt stadig er”,

Indtil videre har karriererådgiverne holdt 700 samtaler hjemmefra med ledige siden Corona-krisen startede - og desuden 300 karrieresamtaler med medlemmer i job, som frygter fyring eller bare gerne vil videre i karrieren.

Men er der overhovedet job at søge for tiden?

”Der ér helt bestemt færre jobs. På jobindex er der kun en fjerdedel af de normale stillingsopslag, og hvor der normalt er 2/3 private og 1/3 offentlige virksomheder, der søger, er det nu 50/50. Så der er færre job og nye jobområder. Selvom meget står stille, er der andre områder, hvor det er business as usual, for der skal groft sagt stadig produceres leverpostej, og nogle områder er i vækst pga. Corona”, siger Mikael Ravnkilde Møller.

Det er ikke kun de virksomheder, der producerer håndsprit og værnemidler, som vækster, men også sommerhusbranchen og fx de myndigheder og brancher, som skal administrere regeringens hjælpepakker til virksomhederne. For bare at tage et enkelt eksempel, så har 20.000 virksomheder søgt om lønkompensation, og Erhvervsstyrelsen skal bruge 500 nye medarbejdere til at administrere ordningen. Revisionsbranchen får også brug for administrative medarbejdere til at hjælpe virksomhederne.

”Det gælder om at afkode den nye Corona-virkelighed, som vi er i på jobmarkedet: Hvor er der stadig job at søge, og hvor er der nye jobmuligheder? Så tænker man måske ’Jeg gider ikke sidde i erhvervsstyrelsen resten af mit liv’. Nej, men måske de næste måneder, hvor der ellers er lukket ned. Vær med til at holde hjulene kørende. Find ud af, om det er noget for dig, og ellers brug det som springbræt til at komme videre”, siger Mikael Ravnkilde Møller.


 

Sådan kan du bruge CA i Corona-krisen

Mens Corona-krisen har lukket det danske samfund ned, er CA's kontorer lukket og medarbejderne arbejder hjemme. Men du kan stadig kontakte os og bruge vores karriererådgivning og online-tilbud, fx online-kurser, webinarer, podcasts og e-bøger. 

Jobsøgningskurser online

CA's onlinekurser om jobsøgning + workshops. Workshops er pt aflyst, men deltag online. 

Webinarer

Deltag i CA's webinarer om LinkedIn-optimering, jobsøgning og om trivsel i arbejdslivet. 

Podcast

Lyt til CA's 3 podcast-serier 'Ledighedsbjerget', 'Scor jobbet til samtalen' og 'Det gode arbejdsliv'

faglige onlinekurser

Deltag i kurser om Excel, Word, PowerPoint, Outlook, Photoshop, InDesign, Google Docs, Sociale Medier, SAP og Projektledelse. 

Karriererådgivning

Få telefonisk sparring på dine udfordringer og gode råd til at komme videre i karrieren. Du kan også få feedback på dit CV og din ansøgning.

E-bøger

Hent inspiration og indsigt i CA's e-bøger om bl.a. jobsøgning, trivsel, og personlig udvikling. Læs dem på farten eller hjemme i sofaen.