swipegesture

CV og ansøgning

Her får du de bedste og vigtigste modeller, skabeloner, e-bøger, eksempler, videoer og webinarer, så du kan skrive CV og ansøgninger, der får dig til jobsamtaler.

Opskrift på CV'et der får dig til samtale

  1. Analyser virksomhedens behov
    For at skrive et målrettet CV, er det vigtigt, at du undersøger virksomhedens og stillingens behov. FOPA-modellen tydeliggør, hvad der er nice-to-have og need-to-have med i CV'et.
    Hent model

  2. Undgå typiske fejl
    I e-bogen Skriv dig til jobsamtalen lærer du at undgå typiske fejl og følge de konkrete råd og eksempler i bogen, så du får bedre resultater.
    Hent e-bogen

  3. Download professionelle CV-skabeloner

    Spar tid på at bøvle med layout og fokuser på det vigtigste i dit CV og ansøgning. Skabelonerne er designet til at fremhæve det, der kvalificerer dig allermest til jobbet.
    Se skabeloner

  4. Få Instant Feedback på dit CV og ansøgning

    Få kvalificeret feedback på dit CV og ansøgning. Vores bedste karriererådgivere har trænet en computer til at give professionel feedback. Så du kan få svar med det samme.
    Upload nu

 

3 ud af 4 arbejdsgivere læser den indledende profiltekst i et CV.

Profilteksten (også kaldet et resumé) er et meget kort stykke tekst i starten af CV’et, der kan bruges på mange forskellige måder afhængigt af dit match med stillingen.

Det er den sektion i dit CV, hvor du i et fremtidsrettet sprog beskriver, hvad du vil tilføre virksomheden i den stilling, du søger.

Derved adskiller profilteksten sig fra resten af dit CV, som typisk er skrevet i datid.

Mange rekrutteringsfolk betragter profilteksten, som en slags ‘mini ansøgning’, der er med til at afgøre, om de går videre og læser selve ansøgningen.

Derfor vil det være godt for din profiltekst, hvis du kan få en lille sætning ind om din motivation for at søge netop dette job. Motivation og interesse for jobbet og opgaverne er vigtigt at udtrykke – især hvis du ikke har så meget erfaring endnu.

Fremhæv, hvordan du matcher

I profilteksten kan du med fordel fremhæve, hvad du særligt vil trække på af erfaringer og evner, der matcher stillingen.

Afhængigt af din situation kan profilteksten også være et sted, hvor du ganske kort kan afmystificere eller forklare noget, som ellers kunne undre arbejdsgiveren.

Eksempelvis, hvis du har skiftet uddannelsesretning. Så kan du beskrive, kort, hvorfor det giver mening (fx at du udviklede dig og opdagede, hvor din sande interesse eller talenter var). Du kan dermed beskrive den røde tråd, der leder dig til det job, du søger nu, samt hvorfor du er kvalificeret til stillingen.

Profilteksten kan være en lidt tricky fætter, hvis man ikke har øvet sig.

Derfor har CA en guide til at skrive en god profiltekst – med et par fill-in-the-blanks – og tilhørende eksempler, som du kan lade dig inspirere af.

I denne guide får du også konkrete forslag og eksempler på både indhold og opsætning af en god profiltekst.

Hent guiden her

MODEL: EFU-modellen er et værktøj, der kan hjælpe dig med at ‘oversætte’ dine evner og egenskaber til sætninger, der gør det nemt for arbejdsgiveren at se værdien af det du kan tilbyde en arbejdsgiver. Lav tre kolonner på et papir og brug denne PDF som inspiration.

Tjekliste til dit CV

Her er de punkter, som det normalt er en god ide, at have med i dit CV 

Tjekliste til dit CV

Skab struktur i din ansøgning

Struktur gør det lettere at skrive en god ansøgning

Skab du struktur i din ansøgning

Sådan målretter du dit CV og din ansøgning

VIDEO: Her får du syn for do's and don'ts i dit CV og ansøgning. Du får desuden konkrete anbefalinger til opsætning, formuleringer og ser eksempler på CV og ansøgninger, der førte til samtaler – inklusiv ‘før’ og ‘efter’ principperne fra videoen blev anvendt.