Er du lige blevet opsagt?

Er du blevet opsagt, kan du få hjælp fra CA med det samme, selvom du måske har et langt opsigelsesvarsel med løn. På grund af Corona-krisen foregår det pt. online og telefonisk.  

Hvis du lige er blevet opsagt her midt i Corona-krisen har du en ekstra udfordring, for i takt med at samfundet er lukket ned, bliver der færre opslåede job at søge. I CA ville vi  normalt tage imod dig med åbne arme på CA's kontorer, men på grund af Corona-krisen foregår al vores kontakt med medlemmerne pt via telefon og mail. Vores fysiske kurser og møder er aflyst, men foregår i stedet online. 

Sådan kan du bruge CA i Corona-krisen

Du kan ikke få dagpenge fra CA før din opsigelsesperiode er overstået. Men du kan med det samme få hjælp fra vores karriererådgivere - ligesom du også kan benytte dig af vores onlinetilbud om e-bøger, artikler, podcasts og onlinekurser. Læs mere om, hvordan du kan bruge CA i Corona-krisen.

FAQ om dine rettigheder i en Corona-tid

Corona-krisen betyder også, at der i en opsigelsesperiode kan gælde særlige forhold mht ferie, afspadsering m.m. i opsigelsesperioden. Når du bliver ledig, er der også særlige forhold som gør sig gældende, fx behøver du ikke leve op til de sædvanlige krav om jobsøgning og rådighed.

Læs mere i denne FAQ: Spørgsmål og svar om Corona 

Er opsigelsen sket på korrekt grundlag?

De almindelige regler for opsigelse gælder stadig, selvom der er Corona-krise. Derfor bør du sikre dig, at du får en skriftlig opsigelse med korrekt opsigelsesvarsel, at opsigelsen er sket på et juridisk korrekt grundlag og at du kompenseres i henhold til gældende regler.

Læs mere om opsigelse.

Hvis du er medlem af CA Advokathjælp gennem CA+, kan du få hurtig hjælp med dette på telefon 5945 4040 eller på advokat@ca.dk.

Vær opmærksom på, at du skal være medlem af CA+ i mindst 6 måneder for at få fuld adgang til CA Advokathjælp. I de første 6 måneder har du adgang til kortere telefonisk rådgivning, og efter de 6 måneder har du fuld adgang til kontraktgennemgang og hjælp til evt. retssager.

 

Kom hurtigt i gang med jobsøgningen

Er du ikke blevet tilbudt et outplacement forløb af din arbejdsgiver, eller ønsker du et supplement til dette forløb? CA tilbyder dig konkrete værktøjer til jobsøgningen herunder udbytterige kurser og personlig karriererådgivning.

Brug CA til at hjælpe dig med at tage det næste skridt i din karriere.

 

Når opsigelsesperioden udløber

Hvis du er ledig, når opsigelsesperioden med løn udløber, så skal du tilmelde dig på jobnet.dk senest på din første ledighedsdag samt udfylde ledighedserklæringen online hos CA.

Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du ikke når at starte i et nyt job, inden din opsigelsesperiode udløber.

 

DecorativeFAQ om dine rettigheder i en Corona-tid

Corona-krisen betyder også, at der i en opsigelsesperiode kan gælde særlige forhold mht ferie, afspadsering m.m. i opsigelsesperioden. Når du bliver ledig, er der også særlige forhold som gør sig gældende, fx behøver du ikke leve op til de sædvanlige krav om jobsøgning og rådighed.

Læs mere i denne FAQ: Spørgsmål og svar om Corona 

Læs også: Fyret - begyndelsen til enden?