Nye corona-tiltag for ledige under nedlukning og starten af 2021

Decorative17. december 2020

De stigende smittetal og de øgede restriktioner smitter også af på vores lediges rettigheder og pligter i form af en forlængelse af dagpengeperioden og nedlukning af nogle aktiveringstilbud. 

2 ekstra måneder med dagpenge

På grund af Corona-nedlukning og stigning i smittetal har Folketinget indgået en aftale, der giver ledige 2 ekstra måneder med dagpenge. Det betyder, at du som dagpengemodtager ikke forbruger af din to årige dagpengeperiode - med eventuelle forlængelser - i perioden fra den 1. januar 2021 til og med den 28. februar 2021. Det kræver en lovændring, som man forventer bliver vedtaget ASAP.  Vi skriver til alle ledige medlemmer, så snart det er vedtaget: Læs mere om aftalen

Rådighed og aktivering under nedlukning

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har desuden meddelt i en pressemeddelelse, at ledige hverken kan sendes ud i nyttejob, nye virksomhedspraktikker eller nye løntilskud før den 31. januar 2021.

Alle nuværende nyttejob bliver helt lukket ned, og kun igangværende praktikker og løntilskud kan forsætte, hvis den ledige selv ønsker det.

Som ledig skal du dog fortsat stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Så du skal stadig søge job, joblogge og deltage i digitale samtaler med jobcentre og CA. 

Ledige kan fortsat deltage i opkvalificering, hvor undervisningen som udgangspunkt skal foregå digitalt. Se pressemeddelelsen her