swipegesture

Når du stifter selskab og vælger virksomhedsform

Som medlem af CA Advokathjælp har du mulighed for at stifte eget selskab på to forskellige måder. 

1. Du opretter selv via Legal Desk med 20% rabat

Med Legal Desk kan du også nemt komme i gang og få stiftet en virksomhed, hvis du skal til at være selvstændig. 

  • Anpartsselskab (ApS)
  • Aktieselskab (A/S)

Du udfylder Legal Desk's formular online og på baggrund af dine svar, udarbejdes alle de nødvendige dokumenter automatisk. Du modtager dem så snart, du har gennemført betaling. Dette tager typisk 10-15 minutter. Herefter sørger Legal Desk for registrering mv.

Læs om Legal Desk og selskabsstiftelse

 

2. CA Advokathjælp gennemfører oprettelsen

Kontakt CA Advokathjælp på advokat@ca.dk som opretter anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S) for dig.

CA Advokathjælp udarbejder stiftelsesdokumenter, vedtægter, ejerbog, godkender stiftelseskapitalen, gennemfører stiftelsen og registrerer selskabet.    

  • Anpartsselskab (ApS) 3.000 kr.
  • Aktieselskab (A/S) 3.500 kr.

Alle priser er ekskl. moms.

Skal din virksomhed drives som en personlig ejet virksomhed eller i et selskab?

Der er forskellige fordele og pligter, man bør overveje, når man vælger virksomhedsform. Der er nemlig forskel på den personlige hæftelse, om man skal offentliggøre årsregnskab og på proceduren omkring selve stiftelsen. For kapitalselskaber er der eksempelvis krav om stiftelsesdokumenter og vedtægter, ligesom der er tilknyttet gebyr til Erhvervsstyrelsen for registrering af stiftelsen. Det er ikke er tilfældet, når man opretter en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab.

Starter du et interessentskab, anbefales det at lave en interessentskabskontrakt, der fastlægger forholdene i virksomheden, herunder interessenternes indbyrdes forhold og interessentskabets drift. 

Hvis du er tilmeldt CA Advokathjælp, er du velkommen til at kontakte CA Advokathjælp på 7020 2288 for kort rådgivning om stiftelsesproceduren og for at drøfte, hvilken virksomhedsform der passer dig.