Corona-hjælp til selvstændige: Meld dig i a-kasse og få dagpengeret med det samme

Decorative

Folketinget giver nu selvstændige uden a-kasse en unik mulighed for at få et økonomisk sikkerhedsnet, hvis de er kommet i klemme under Corona-krisen.  

Fra den 9. juli til og med den 8 august. oktober 2020 får du som selvstændig mulighed for at melde dig ind i en a-kasse og blive forsikret fra dag ét, og få ret til dagpenge straks.

Det samme gælder, hvis du allerede er medlem, men endnu ikke i det år, som det normalt kræver for at få dagpengeret.   

Du kan få dagpengeret med det samme, hvis

 

  • Du melder dig ind i CA
  • Du sender os en skriftlig ansøgning om straks medlemskab via ca@ca.dk i perioden 9. juli til 8. august 2020
  • Du efterbetaler kontingent, så du i alt har betalt for 1 års medlemskab, og du forpligter dig desuden til fortsat medlemskab et år fremadrettet.
  • Du har selvstændig hovedbeskæftigelse i a-kassemæssig forstand (vi kan hjælpe dig med en vurdering, hvis du er i tvivl.

For at kunne få dagpenge skal du desuden opfylde disse betingelser:

  • Du skal være tilmeldt som ledig på www.jobnet.dk og stille dig til rådighed for arbejdsmarkedet, hvilket blandt andet betyder, at du skal søge lønarbejde.
  • Du skal opfylde et indkomstkrav på 238.512 kroner på baggrund af overskud af selvstændig virksomhed i hele 2019, hvis der foreligger en årsopgørelse fra SKAT for 2019, som er endelig den 2. juli 2020. Al A- og B-indkomst, som er indberettet til SKAT i de 12 måneder, som du har betalt kontingent for, kan også medregnes til indkomstkravet.
  • Du skal være ophørt endeligt med din virksomhed og kan dokumentere det. Du behøver dog ikke ophøre endeligt med virksomheden, hvis dit midlertidige ophør skyldes et påbud om lukning fra myndighederne pga. COVID19.

Opfylder du alle disse betingelser kan du få dagpenge tre uger efter den dato, vi modtager din mail om, at du vil benytte dig af denne mulighed. I visse tilfælde som fx ved konkurs kan du dog få dagpenge 1 uge efter vi har modtaget din ansøgning, og hvis du holder lukket som følge af et myndighedspåbud med det samme.

Vil du vide mere

Hvis du har spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at ringe til os på 33149045 alle hverdage fra 9.30-14.