Corona-FAQ: Sådan er dine muligheder og rettigheder


Få svar på dine spørgsmål om, hvordan du er stillet under Corona-krisen med dagpenge, ferie, ansættelsesret m.m. Du kan også få svar på dine spørgsmål om de nye hjælpepakker med tilbud om

  • Arbejdsfordeling, 
  • Lønkompensation,
  • Kompensation til selvstændige.  

Denne side opdateres løbende i takt med, at vi får information om nye tiltag fra myndighederne eller offentliggør nye spørgsmål/svar på siden. Den er senest opdateret den 28. juni 2020.

Decorative
Decorative

2 ekstra måneder med dagpengeret pga corona

20. januar 2021

Folketinget har den 19. januar 2021 vedtaget at forlænge lediges dagpengeret med 2 måneder. Dagpenge i januar og februar 2021 tæller således ikke med i forbrug af dagpengeret eller supplerende dagpenge. 

Decorative

Ny-Corona aftale forlænger dagpengeret for medlemmer med lang ledighed

28. oktober 2020

Ny Corona-aftale giver ledige, der står til at miste dagpengeretten fra d. 1. november og et år frem to ekstra måneder dagpenge. Der er også penge til opkvalifcering og Ph.d-studerende, samt SU-lånemuligheder til de studerende. 

Decorative

Få svar på dine spørgsmål om den nye lov om Ny Midlertidig Arbejdsfordeling

11. september 2020

Den Ny Midlertidig Arbejdsfordeling skal hjælpe virksomheder og lønmodtagere, der ikke længere kan få lønkompensation. Den giver bl.a. mulighed for højere dagpengesats under arbejdsfordeling og for at personer, der pt ikke er medlem af en a-kasse kan få dagpenge under en arbejdsfordeling!

Decorative

Corona-hjælp til selvstændige: Meld dig i a-kasse og få dagpengeret med det samme

8. juli 2020 

Folketinget giver nu selvstændige uden a-kasse en unik mulighed for at få et økonomisk sikkerhedsnet, hvis de er kommet i klemme under Corona-krisen. Det kræver tilmelding senest den 8. august 2020. 

Decorative

Få svar på dine spørgsmål om regeringens Corona-sommerpakke

17. juni 2020

Regeringens og Folketingets nye sommerpakke har fået telefonerne til at kime i CA med spørgsmål om forlængelse af dagpengeperioden og især om de nye tiltag om straks-dagpengeret til selvstændige, den skattefri engangsydelse på 1.000 kr. og de indefrosne feriepenge. 

Knap: Ledig
Knap: Lønkompensation
Knap: Lønsikring
Knap: Selvstændig
Knap: Arbejdsfordeling
Knap: Lønmodtager
Knap: Er du blevet opsagt?

Har du andre spørgsmål om dagpengeregler?

Ring til CA på 33149045. Telefonen er åben på alle hverdage mellem kl. 10-14. Du kan også skrive til os på ca@ca.dk.

Har du andre spørgsmål om ansættelsesret?

Hvis du er medlem af CA Advokathjælp, kan du kontakte CA Advokathjælp på 59454040 mandag til torsdag 9-16 og fredag 9-15.